Thursday, 30 October 2014

Seni kraf - Tasbih cum keycain

Teks : Rapidah Ramli


Selamat petang semua.


Kalau selama ini kita hanya memakai keychain biasa-biasa yang kawan bagi semasa bercuti, apa kata kita ubah sikit fenomena itu. Kita guna tasbih mini. Letak satu kunci jer pon ok dah. Kata guru KakDah untuk mengingati Allah kita kena ada perkakas. Perkakasnya, biasakan memegang tasbih katanya. Kalau pakai tasbih biasa yang panjang tu macam riak la pulak kan. Dulu memang KakDah pegang yang panjang tu. tapi ada tempat macam tak sesuai lansung, sedangkan kita dinasihatkan agar sentiasa mengingati Allah.

Kalau korang tak percaya, cuba buat. Letak tasbih dalam poket. Bila pegang atau tersentuh tasbih tu mesti automatik korang akan berzikir. Semoga kita bukan tergolong dalam golongan orang yang rugi.

Surah Al Asr 1-3 :
"Demi masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman dan mengamalkan amal soleh dan saling nasihat menasihati dan kesabaran."

Memandangkan KakDah masih tak berapa sihat, hari ni kita layan gambar jerlah ye. Benda ni bukan kakDah buat ye. Busu suami yang  buat. KakDah cuma tolong promot dan jualkan jer.

Sapa yang berminat boleh contact KakDah di no 013-4876247. Nak jadikan buah tangan atau hadiah kepada pelanggan atau tetamu juga boleh,

p/s : Busu juga boleh membuat pelbagai kraf mengikut occasion kita. Dia juga menerima tempahan gubahan pengantin.

0 comments:

Post a Comment

 

Diari WAHM preneur Template by Ipietoon Cute Blog Design